Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Από αύριο το αυξημένο επιτόκιο για τις 100 δόσεις – Θα μειώνεται και ο αριθμός τους

Η εγκύκλιος προβλέπει ότι η ρύθμιση χάνεται αν δεν ρυθμιστούν νέες οφειλές εντός 3μηνου ενώ το πολυνομοσχέδιο μειώνει το διάστημα αυτό σε 30 ημέρες

Σε ισχύ μπαίνει από την Πέμπτη η αύξηση του επιτοκίου (στο 5,05% από 3%) για τη ρύθμιση των 100 δόσεων όπως προβλέπει η εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Η επιβάρυνση που σε ετήσια βάση μπορεί να φτάσει και τα 344 ευρώ για ορισμένους οφειλέτες, αφορά όλους όσοι έχουν οφειλές μεγαλύτερες των 5.000 ευρώ.

Στην εγκύκλιο ορίζονται επίσης οι προϋποθέσεις για να παραμείνει χωρίς επιβάρυνση με τόκους για τους οφειλέτες κάτω των 5.000 ευρώ.

Η εγκύκλιος πάντως με ημερομηνία 9 Οκτωβρίου που αναρτήθηκε την Τρίτη στη Διαύγεια προβλέπει ότι η ρύθμιση χάνεται σε περίπτωση που δεν εξοφληθούν ή δεν ρυθμιστούν νέες φορολογικές οφειλές εντός 3μηνου ενώ το πολυνομοσχέδιο που έχει κατατεθεί περιορίζει αυτό το χρονικό διάστημα στις 30 ημέρες.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στην εγκύκλιο δεν υπάρχει αναφορά στον τρόπο με τον οποίο η εφορία θα αποφασίζει τον περιορισμό στον αριθμό των δόσεων.

πηγή: protothema.gr